Beste waterkoker van 2017?

De nieuwe trend onder de waterkokers is de thermometer. Om je perfecte kopje thee te kunnen zetten heb je de juiste temperatuur nodig. Zo heeft groene thee een andere temperatuur nodig dan zwarte thee. Groene thee heb je liever tussen de 75 en 80 °c. Waarom? Omdat anders de thee een bittere en wrange smaak afgeeft. Dus voor de beste kop thee kies je de juiste temperatuur. Wat is in dat geval dan de beste waterkoker van 2017

Waterkoker met temperatuurinstelling

Waterkoker zonder bpa

Kleine waterkokerDe waterkokers die wij hieronder hebben opgesteld zijn naast het leuke uiterlijk en thermometer ook van hoge kwaliteit. En daarnaast ook nog eens bpa-vrij. Bpa is een giftige stof die wordt gebruikt om goedkoop kunststof te produceren. Bpa wordt door de Europese Unie afgeraden voor zwangere vrouwen en zuigelingen. Waarom dan wel voor deze groepen en niet voor de rest? Omdat het bijna niet meetbaar is hoeveel bpa er vrijkomt en wat het effect is op de gezondheid wordt het nu alleen afgeraden voor deze kwetsbaardere groep. Een totaal verbod op bpa zal nog lang op zich laten wachten omdat er niet heel veel betaalbare alternatieven zijn. Bpa komt sneller vrij wanneer kunsstof wordt verwarmd. Daarom is een waterkoker zonder bpa geen overbodige luxe.

Kalorik waterkoker

Kleine waterkoker met thermometerDe nieuwe waterkoker van Kalorik is op al deze fronten de beste waterkoker van 2017. Deze waterkoker is gemaakt van grotendeels RVS en het gebruikte kunststof is bpa-vrij. Daarnaast is deze waterkoker uitgevoerd met de hierboven besproken analoge thermometer. De Kalorik waterkoker is ontworpen naar wens van Teapottery.nl die bovendien het alleenrecht heeft voor Nederland. Dus alleen bij hun te koop. Deze waterkoker is beschikbaar in 2 maten: 1,2 liter en de 1,7 liter. De kleine variant vinden wij de topper. Deze is namelijk gemaakt met een RVS handvat. Door dit handvat voelt de waterkoker lekker sterk aan en ziet er ook heel degelijk uit. De prijs van de in onze ogen de beste waterkoker (€49,95) vinden wij heel schappelijk voor een sterke waterkoker die over de beste specificaties beschikt. Wij vinden dit de beste waterkoker van 2017!

Kalorik waterkoker

 

Drankdispencer, Recept voor verse citroenlimonade

drankdispencer kilner 5 literOrganiseer jij binnenkort ook een tuinfeest? Gebruik dan de drankdispencer om de aankleding van je feest te pimpen met een hippe glazen tap voor limonades, cocktails of geïnfuseerd water.

Deze drankdispencer is leverbaar van verschillende merken en kwaliteiten. Omdat de potten duurzaam ogen wil e natuurlijk wel een tap van hoge kwaliteit. Daarom hebben wij gekozen voor de drankdispencer van Kilner. Deze glazen potten zijn de specialiteit van Kilner en dit hebben ze de afgelopen 100 jaar wel bewezen. Kilner heeft gekozen voor een kunststof kraantje omdat deze net zo duurzaam is als staal. Er zijn ook nog geen problemen bekend (na 2 jaar verkoop). Bovendien is dit kunsstof niet gevoelig voor oxidatie zoals staal. Bovendien zal de prijs ook een rol spelen. Een stalen kraantje zal de prijs doen verhogen met een aanzienlijk percentage.

Naast de Kilner is er nu ook de Eerin drankdispencer. Deze drankdispencer is identiek aan de tap van Kilner, zelfs het kraantje is hetzelfde, alleen de opdruk is anders en de prijs is vele malen scherper. Ook heeft Eerin gekozen voor een extra 3,6 liter dranktap met een standaard. Voor iedereen die de grote potten toch nog iets te groot vind. Ook is deze 3,6 liter tap wederom een stuk voordeliger dan de grote potten. De prijs is namelijk slechts €19,95.

Dus hierbij nog een opsomming van onze aanbevelingen en toppers!

3,6 liter drankdispencer met standaard

3,6 liter €19,95

Kilner drankdispencer 5 liter

5 liter €27,95

7 liter drankdispencer

7,7 liter    €29,95

Kilner drankdispencer 8 liter

8 liter €37,95

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder staat een recept voor verse citroenlimonade om zelf te maken:

Recept voor 8 liter Kilner drankdispencer:

Kilner 8 liter tapVerse citroenlimonade in de 8L limonadetap van Kilner

Wat heb je nodig…

  • – 900 gr. suiker in 1,2L water
  • – 14 citroenen (geperst)
  • –  9 sinaasappelen (geperst)
  • – 5,2 liter water

Wat moet je doen…

  • Los het suiker op in de 1,2L water. Dit kan in een pan op een klein vuurtje. (het water hoeft niet te koken) Laat daarna het water afkoelen
  • Pers de citroenen en sinaasappelen en zeef de pitten eruit.
  • Meng het sap, suikerwater en  de 5,2 liter water in de 8 liter drankdispencer

Onze tip!

  • Vervang voor een spetterend effect de 5,2 liter water door water met bubbels
  • Voeg als garnering toe een paar schijfjes citroen en heel veel ijs!

 

Klarstein keukenmachine mixer

Klarstein keukenmachineDe nieuwe keukenmachines van Klarstein zijn werkelijk een lust om te zien. Maar niet alleen het oog wordt bediend. Deze machines worden gemaakt met een 1200 Watt motor waardoor ze met gemak al je ingrediënten mixen, klutsen, mengen en kloppen. Genoeg mogelijkheden als het om kleuren gaat en de nieuwste ontwikkelingen zijn verwerkt in deze keukenmachine. Dat maakt de Klarstein keukenmachine tot een moderne keukenmachine.

Klarstein dubbele rotatie mixer

De beste keukenmachines zijn uitgevoerd met een dubbele rotatie. Dus niet alleen de garde of deeghaak draait maar ook de arm waarin deze zit bevestigd. Hierdoor blijft geen enkel stukje ongeroerd. Ook zijn al deze onderdelen los te koop. Zoals de deeg- en kneedhaad, garde, 5 liter RVS mengkom en zelfs de beschermkap is los te bestellen. Naast het goede werk dat wordt geleverd, staat Klarstein ook voor goede service en uiteraard 2 jaar garantie.

Klarstein keukenmachine met gehaktmolen en blender

Naast de Bella keukenmachine is er ook de Lucia keukenmachine. Deze beschikt over dezelfde features maar is daarnaast ook uitgevoerd met een gehaktmolen en blender. Het handige hiervan is dat deze ook de demonteren zijn en dat je de gaten kan bedekken met kapjes waardoor dit netjes is weggewerkt. Onze ervaring met deze machine is heel positief. Met name tijdens oud en nieuw een goede hulp bij het bereiden van de oliebollenmix. Omdat deze mix nogal dik kan zijn is dit voor verschillende keukenmachines een behoorlijke klus die zelfs vaak tot oververhitting kan leiden. De Klarstein keukenmachine zal hier geen last van hebben. Dit alles is mogelijk door de 1200 Watt motor. De gehaktmolen is door de verschillende opzetstukjes ook geschikt voor het maken van worstjes of verse pasta.

Teapottery vekoopt de Klarstein keukenmachine al geruime tijd en kan u alles vertellen over de apparaten. Mede door hun jarenlange ervaring met dit soort apparatuur en zeer goede service: Bezoek nu de webwinkel  Teapottery

 

 

 

Waterkoker fluitketel model – Terug in de tijd?

Waterkoker fluitketel model KalorikNee, echt terug in de tijd gaan we niet met de waterkoker fluitketel model. Met deze waterkoker zetten we juist weer een stap vooruit in de tijd. Met de techniek van nu en een model uit de tijd waarin alles beter was. Dat is één van de redenen dat we graag designs uit die tijd terug zien in bijvoorbeeld de keuken. Een retro uitstraling is een grote wens in keuken en inrichting. Dan is een waterkoker fluitketel model wel het beste dat je kan over komen. Toch gaan we iets verder in de tijd. Deze waterkoker is namelijk uitgevoerd in wel 6 verschillende kleuren. Naast de kleuren: rood, wit, oranje en paars is er ook een mat bronzen waterkoker fluitketel model. Deze wijkt in alles af van de andere kleuren. Zo is het handvat en onderplaat in een passende kleur grijs.

Kalorik waterkoker fluitketel model

Kalorik is een van de eerste merken in Europa die begonnen is met het verkopen van huishoudelijke apparaten. In den beginne was er de electrische strijkijzer voor de consumentenmarkt in de jaren ’30. Het eerste merk dat te koop was was Kalorik. Nog steeds is dit merk actief met produceren van huishuidelijke apparaten van waterkokers tot stofzuigers. Kennis van zaken en kwaliteit is aan Kalorik zeker wel besteed. Mede door jarenlange ervaring in deze branche. Een merk waarop vertrouwd kan worden.

Teapottery waterkokers

Waterkoker fluitketel modelBij Teapottery vindt je onder andere de kalorik waterkoker maar ook vele andere merken. Er is geen webwinkel met een leuker assortiment waterkokers dan Teapottery.nl Met hippe modellen en veel kleurmogelijkheden onderscheidt Teapottery zich van vele anderen. Niet wordt er alleen gekeken naar de kwaliteit en orignaliteit maar ook naar de prijzen. De prijzen van de Teapottery waterkokers zijn heel schappelijk en betaalbaar. Ook de garantie afwikkelingen bij Teapottery gaan vlekkeloos, zo is ook te lezen op verschillende reviewwebsites.. Zo heb je bij recht op garantie vaak al binnen 1 dag een vervangend apparaat in huis.

Frietsnijder, citruspers en appelboor in 1

Citruspers frietsnijderEen citruspers voor je dagelijkse verse sapje maar dan zou het handig zijn als je het apparaat voor meerdere dingen kan gebruiken. Hij staat immers toch midden op je aanrecht. Daarom heeft Klarstein er iets op gevonden. Die levert met deze pers extra onderdelen mee om appel en aardappel handig te snijden.

Citruspers

Citruspers frietsnijderCitruspers voor alle citrusvruchten. Dus ook de granaatappel kan geperst worden met deze robuuste constructie. Door het gebruik van massief staal en RVS kan deze citruspers werkelijk alles persen. Van een sinaasappels tot granaatappels. Maar ook citroenen of grapefruits. Nadat je een halve sinaasappel in de pers hebt gelegt duw je de arm met gemak naar beneden. De sinaasappel is nu helemaal plat en alle sap is eruit geperst. De kracht van het persen wordt enorm vergroot door de dubbele hefboom en extra lange arm. Hierdoor wordt met een klein beetje menselijke kracht grote druk uitgeoefend op de sinaasappel of andere vrucht. Mede door de 2 zuignappen aan de onderzijde in combinatie met rubber noppen blijft de citruspers goed op zijn plek staan voor een veilig gebruik.

Frietsnijder

Frietsnijders kennen we natuurlijk in verschillende vormen en kleuren maar deze is wel heel handig in gebruik. Net als met de citrusvruchten hoeft er alleen maar een aardappel te worden geplaatst en met gemak pers je er prachtige frieten uit. Met of zonder schil maakt voor dit apparaat niet uit. Bovendien is een vers geoogste aardappel met schil lekkerder en bovendien gezonder. Dus vanaf nu gemakkelijk gemaakte verse frieten op tafel. Natuurlijk kun je ook andere groeneten of fruit in de frietsnijder plaatsen.

Appelboor

Naast de sinaasappel en aardappelen is ook een appel snel van z’n klokhuis ontdaan en rest van de appel in mooie gelijke partjes verdeeld. Met of zonder schil.

Deze frietsnijder/ citruspers koop je o.a. bij Teapottery.nl

Waterkoker fluitketel van Klarstein, kwaliteit en design!

Waterkoker cremeDe nieuwe waterkoker van Klarstein brengt retro in een modern jasje. De fluitketel kennen we allemaal nog uit de tijd dat de waterkoker nog niet betaalbaar was voor de standaard huishoudens. Dat is nog niet eens zo lang geleden. Pas in de jaren ’90 werden de fluitketels ingeruild voor een waterkoker. Toch zien we de fluitketel nog erg veel en dit komt mede door het nostalgische gevoel van vroeger. Waarom dat overgaan tot zo’n modern elektrisch apparaat? Ook voor die mensen is er nu een gulden middenweg. De Klarstein waterkoker fluitketel model!

Waterkoker fluitketel model

Waterkoker Fluitketel modelDe Klarstein waterkoker is gemaakt in een fluitketel model. Mooi rond zoals een britse fluitketel en dan uitgevoerd in 5 moderne kleuren zoals zwart, rood, creme, blauw en RVS. De waterkoker is gemaakt van RVS en de hittespiraal zit onder de bodem zodat het kalk er niet aan kan hechten. Dit zorgt weer voor een langere levensduur van de waterkoker. Het handvat aan de bovenzijde is gemaakt van kunststof zodat deze niet heet kan worden. Wel zo handig tijdens het schenken. De deksel is afneembaar maar het water kan natuurlijk ook via de tuit naar binnen. In de tuit zit oerigens een kalkfilter die het gestolde kalk tegenhoudt. Dit kalk zit altijd in water maar bij een waterkoker zonder spiraal in het water  zal het kalk stollen en dan gaan drijven. Kalk is niet ongezond maar het ziet er toch altijd een beetje vreemd uit. Door de kalkfilter zal dit dus niet meer in het glas terecht komen.

Klarstein waterkokers

Klarstein waterkokerKlarstein is een Duitse fabrikant van verschillende huishoudelijke artikelen zoals waterkokers, broodroosters en koffiezetapparaten. Maar ook koelkasten en ventilatoren behoren tot het assortiment. De kwaliteit is boven gemiddeld en ook qua garantie zijn ze erg coulant. Het is een merk dat we in Nederland nog niet erg goed kennen en daarom zal je deze waterkoker fluitketel model ook niet snel in een ander huishouden tegenkomen.

Laguiole messen, echt of namaak?

Laguiole messenLaguiole messen kennen lange geschiedenis van tradities. In dit artikel zal alles duidelijk worden en vertellen wij het verschil tussen echt en namaak.

Laguiole

Laguiole is een kleine gemeente in de regio Aveyron in zuid-Frankrijk. Met maar 1300 inwoners is de naam wereldberoemd. Waarom? Dit komt door de lange geschiedenis die het met zich meedraagt op het gebied van messenproductie. De alom bekende Laguiole messen. Toch zijn er ongeschreven regels omtrent dit prachtige product. De messen behoren in en rond Laguiole te worden gemaakt en ze hebben een kenmerkend uiterlijk. Ook dienen ze van hoogwaardige kwaliteit te zijn en van het beste staal te worden gemaakt. De naam Laguiole is helaas niet als merk beschermd en daarom mag iedere messenproducent in de wereld de messen maken. Dit gaat helaas vaak ten koste van de kwaliteit. Maar hoe weet je dan wat een echte laguiole is en wat niet? Voordat je een Laguiole mes of een set Laguiole steakmessen gaat kopen moet je letten op het volgende:

Laguiole messen kopen

Let op het volgende om echte laguiole messen te kopen: Bekijk het echtheidscertificaat en zoek daarop de producent. Bij de chinese namaak zal dit niet genoemd worden. Bij echte Franse Laguiole zal altijd duidelijk worden aangegeven waar en door wie ze gemaakt zijn. De fabrikanten laten dan ook graag hun naam zien. Een zinnetje als “couvert de vie” o.i.d. is natuurlijk geen producent maar een slogan. Grotere producenten zijn o.a. Jean Dubost, d’Aubrac, Forge de laguiole en André Verdier. Wij hebben onlangs een fabrikant onder de loep genomen: André Verdier. André Verdier heeft meer dan 150 jaar ervaring in het produceren van messen en in het speciaal Laguiole. Deze fabriek heeft zelfs in de laatste decennia het mes verder doorontwikkeld. Zo is het gebruikte kartel aan het lemmet zelf ontworpen en gepatenteerd. Bekijk de website van André Verdier Laguiole Wil jij ook echte Laguiole messen kopen?

Laguiolemes zonder of met kartel

Wat is er dan zo speciaal aan deze kartel? Normaal gesproken wordt een gekarteld mes aan 1 kant de kartel ingeslepen. Verdier heeft ervoor gekozen om dit aan beide zijden te doen. Dit omdat een een mes dat aan 1 zijde gekarteld is nooit recht naar beneden kan snijden. Dit kun je proberen met bijvoorbeeld een stokbroodje. De kartel van Verdier is daarnaast een zeer kleine kartel en als je het mes met de kartels naar beneden op de tafel legt zie je dat er bijna geen ruimte zit tussen kartels. Hierdoor zal de structuur van het vlees niet aangetast worden en de smaak behouden blijft. In Nederland is een artikel bekend van de recensent Johannes Van Dam die schrijft dat de snaak van vlees verloren gaat wanneer deze met een kartel is gesneden. Wij hebben de messen van Verdier getest en zijn tot de conclusie gekomen dat het vlees mooi van structuur blijft en de smaak optimaal is. Een gekarteld mes heeft het voordeel dat deze onderhoudsvrij zijn en de ongekartelde hebben regelmatig onderhoud nodig. Om een mes te kunnen onderhouden behoeft het wel de enige kennis.

 

Kleine waterkoker, groots design

Kleine waterkokerEen kleine waterkoker voor de kleinere huishoudens. Omdat de vraag naar deze waterkokers niet groot is is ook de keuze beperkt. Niet zoals bij de gangbare waterkokers die in honderden verschillende kleuren en vormen te koop zijn. Toch is er nu eindelijk een kleine waterkoker die ook voorziet in een mooi design en handige eigenschappen. De kleiene waterkoker van Swan is gemaakt van RVS en heeft een inhoud van 0,8 liter. Hij beschikt over een waterpeilmeter, kalkfilter en natuurlijk zit de hittebron onder de bodem verwerkt zodat daar geen kalk aan kan hechten. Dit bevorderd de levensduur van de waterkoker. De kleine waterkoker van Swan is nu alleen nog beschikbaar in zwart en creme maar binnenkort ook in het rood en geborsteld RVS. Bekijk de kleine waterkoker in de webwinkel van Teapottery!

Oranje waterkoker, A perfect day

Oranje waterkokerOranje waterkoker met de opdruk  “A perfect day”. Die wil je toch hebben voor het WK in Brazilië? Daarom is tijdens het WK deze waterkoker in de aanbieding van € 42,95 voor maar € 29,95. Een hele scherpe prijs voor een kwalitatieve waterkoker in de kleur oranje. Lees hieronder welke eigenschappen deze waterkoker tot zijn beschikking heeft.

Dubbelwandige oranje waterkoker

De onderstaande waterkoker is vol oranje en voorzien van alle gemakken en zelfs een oranje ledlicht. Zo is de waterkoker dubbelwandig en is gemaakt van RVS. Omdat de waterkoker dubbelwandig is zal deze niet warm worden aan de buitenkant. Bovendien blijft het water dat erin zit langer warm door de isolerende werking van de waterkoker. Het verwarmingselement zit onder de bodem verwerkt zodat daar geen kalk aan kan hechten. Dit zorgt voor een langere levensduur van de waterkoker. Natuurlijk zit er ook een waterpeilmeter op en is de basisplaat zo gemaakt dat de waterkoker 360 graden kan draaien op de poot. Daardoor kan de waterkoker op elke plak op het aanrecht geplaatst worden. Ook is er een uitneembaar kalkfilter aanwezig in de tuit waardoor het kalk niet in je glas terecht komt.

Waterkoker theepot in 1 – Geniaal!

Waterkoker theepotWaterkoker en theepot in 1. Hoe handig wil je het hebben. Heel veel mensen gebruiken iedere dag een waterkoker en ook een kopje thee is over het algemeen een dagelijks genot. Dus waarom niet deze twee combineren in een leuke elektrische waterkoker theepot? Zonder de zeef is dit een gewone waterkoker die van alle gemakken is voorzien en kan daarbij ook als theepot worden gebruikt.

Hoe werkt de waterkoker theepot?

Eigenlijk werkt het als een gewone waterkoker maar wanneer de theezeef erin zit komt er een leuke functie bij. De theezeef zit aan een pijpje vast die helemaal naar onderin de pot gaat. Het water gaat door dit pijpje naar boven en wordt door een waterverdeler over de thee verspreidt. Dit proces blijft zich 6-7 minuten herhalen tot je thee klaar is. Daarna schakelt de waterkoker theepot automatisch uit. Op deze manier kun je niet vergeten dat je thee uit het water moet en voorkom je een veel te sterke thee. Als je vindt dat de thee nog niet sterk genoeg is kun je hem nog een keer aanzetten. Ook het schoonmmaken is een fluitje van een cent. De theezeef is gemakkelijk uit de waterkoker / theepot te verwijderen en leeg te gooien in de prullenbak. Daarna kun je de zeef afspoelen met water of in de vaatwasser plaatsen.

Theepot ook voor koffie geschikt

Anders als voor thee kun je deze waterkoker ook voor het zetten van koffie gebruiken. Omdat de zeef een heel fijne structuur heeft kun je de koffie ook in het filter plaatsen. Op deze manier zal de koffie net als in een filterapparaat langzaam doorlopen. Het enige nadeel (heb ik niet getest dus weet ik niet zeker) is dat de smaak van je koffie aan het apparaat gaat zitten. Dit is niet fijn als je alleen heet water nodig hebt. Voor thee is dit geen probleem. Er blijft geen theesmaak achter in de waterkoker. (Dit heb ik wel getest)

De prijs van de waterkoker theepot is ook erg schappelijk. Voor maar € 27,95 kun je hem kopen bij Teapottery.nl

This entry was posted in Alles.

keukenweegschaal in 10 retro kleuren

Analoge keukenweegschaal tot 3 kilo

Een analoge keukenweegschaal klinkt ouderwets maar niets is minder waar. De laatste keukentrends laten zien dat de analoge weegschaal weer helemaal terug is van weggeweest. Natuurlijk zijn de platte digitale keukenweegschaaltjes ook handig en makkelijk op te bergen maar als je de keuken wilt stylen dan neem je natuurlijk een analoge keukenweegschaal. Bovendien zul je met de analoge variant nooit het probleem tegenkomen dat de batterij leeg is. Dat is namelijk de grootste frustratie bij digitale weegschaaltjes  Al langer verkopen ze bij Teapottery.nl analoge weegschalen maar nu zijn er wel hele leuke modellen bijgekomen en ook zeer betaalbaar. De leukste kleuren kosten maar € 25,00. Dat is absoluut niet veel voor een goede keukenweegschaal die gemaakt is van staal. Dus niet zo’n plastic goedkoop apparaat maar een degelijke keukenweegschaal. Daarnaast is er ook een zilveren en gouden keukenweegschaal maar die zijn iets duurder. Mijn favoriet is de mint groene keukenweegschaal. Zo kan iedereen z’n kleurtje vinden.

Gouden keukenweegschaal

Gouden weegschaalNog niet eerder vertoond… De gouden weegschaal! Zoals hieronder te zien is deze keukenweegschaal echt bling bling in de keuken. Naast deze gouden keukenweegschaal is de hij ook in het zilver te koop. Wil jij ook deze analoge keukenweegschaal kopen klik dan op het plaatje hiernaast.

Digitale keukenweegschaal

digitale keukenweegschaalNaast de analoge verkopen ze ook digitale keukenweegschalen bij Teapottery.nl. Ook deze modellen zijn nergens anders in Nederland te koop. Een handig klein ding die er ook nog fraai uitziet met deze leuke vrolijke stippen. Deze weegschaal hoort bij een serie keukenapparaten van het merk Kalorik. De serie bestaat verder uit een waterkoker, koffiezetapparaat en een broodrooster. Je kunt ze als complete set kopen maar de weegschaal kun je ook los kopen voor maar € 14,95. Ook geen gekke prijs voor een echt stilo apparaatje. Tot zover een overzicht van leuke weegschalen. Ik hoop dat ik je weer blij heb gemaakt met leuke ideeën.

 

This entry was posted in Alles.

Elektrische percolator in verschillende kleuren

Elektrische percolatorHet fijne van een elektrische percolator te opzichte van een niet elektrische is dat de buitenkant veel mooier blijft. Dit komt doordat er geen vlam in aanraking kan komen met de pot. Daarnaast beschikt niet iedereen over een gasfornuis. Een ander voordeel is dat je er niet lang bij hoeft te blijven omdat de elektrische percolator uit zichzelf uitschakelt en daarna de koffie nog een tijd warm zal houden. In de traditionele percolator koelt de koffie snel af en daar gaat ook de smaak mee verloren. Dit zal met de elektrische percolator niet gebeuren. Ook op de camping zal dit apparaat meekunnen, Door het lage verbruik van 480W kunnen de meeste campingaansluitingen dit gemakkelijk aan.

Elektrische percolator in 2 maten en 4 kleuren

De elektrische percolator van Cilio is uitgevoerd in 2 modellen. De “Classic” die gemaakt is van aluminium en de RVS “Lisboa”. De Lisboa is gemaakt in 2 maten. Namelijk een 4 en een 6 kops percolator. Het aantal kops geeft espresso’s aan. Dus geen grote koppen maar kleine sterke kopjes. De sterkte is natuurlijk aan te passen door te spelen met de hoeveelheid water en koffie. De elektrische percolators worden altijd geleverd met een adapterfilter. Hiermee kun je van een 4 kops een 2 kops maken en van de 6 kops een 3 kops maken. De Classic is gemaakt in 1 maat, een 6 kops, en 5 kleuren. Natuurlijk de klassieke aluminium look maar ook rood, zwart, oranje en groen. Dus deze elektrische espresso makers zijn niet alleen handig maar ook echt een eyecatcher in de keuken.

Waar koop je een elektrische percolator?

De elektrische percolator van Cilio zijn te koop bij de webwinkel van Teapottery. Dit is een speciaalzaak op het gebied van stijlvolle keukenhulpjes in de richting van koffie en thee. Je besteld hier alle elektrische percolators uit voorraad en deze worden zonder verzendkosten thuisbezorgd. Wacht niet langer en maak ook gebruik van de vordelen van een elektrische percolator.

Leuke waterkoker, paars of rood met witte stippen

Een leuke waterkoker rood met witte stippenEen leuke waterkoker rood met witte stippen voor de echte polkadot liefhebber. Voor degene die er naast zocht. Wij hebben ‘m voor je gevonden. Een geweldig retro design waterkoker met alle gemakken van een goede waterkoker zoals een kalkfilter, 3000W, snoerloos, kan 360 graden draaien op de basis en natuurlijk snoerloos. Naast de waterkoker zijn er ook andere keukenapparaten te koop van deze serie bijvoorbeeld een keukenweegschaal , koffiezetapparaat en een broodrooster met diezelfde leuke decaratie van een effen ondergrond zoals rood met witte stippen .

Leuke waterkoker

Leuke waterkoker rood met witte stippenDoor de vrolijke stippen en de felle kleur rood maakt deze leuke waterkoker echt een eye-catcher in de keuken. Natuurlijk maak je het helemaal af met de overige apparaten die in dezelfde stijl en kleur gemaakt zijn. Koop je de hele serie behalve het koffiezetapparaat dan krijg je ook nog eens korting. Van € 90,- voor € 74,95. Leuker kunnen ze het niet maken.

Waterkoker rood met witte stippen

Deze keukenapparaten zijn niet alleen in het rood met witte stippen verkrijgbaar maar ook in het paars met witte stippen. Wie weet komen er in de toekomst meer van deze geweldige retro kleuren bij. Naast de leuke waterkoker, broodrooster en weegschaal is er nu ook een koffie snelfilterapparaat bij gekomen. Ook deze is van alle gemakken voorzien om een lekker kopje koffie te zetten.

Leuke broodrooster

Waar koop je deze serie

Waterkoker paars met witte stippenDeze serie keukenapparaten is alleen te koop bij dij Teapottery.nl. Een goede betrouwbare webwinkel met allerlei leuke keukenartikelen. Altijd origineel en de meest stijlvolle gadgets. Bijvoorbeeld theepotten in de meest vreemde vormen of een handmatige citruspers in 7 verschillende kleuren en serviezen als espressokopjes en cappuccinokopjes van de hoogste kwaliteit met bizarre designs. Voor ieder wat wils en de moeite waard om eens te bezoeken. Dus veel meer te vinden dan alleen leuke waterkokers. Laat jezelf verrassen door een fris assortiment voor de man en vrouw…


Dubbelwandige theeglazen met oor

Dubbelwandige theeglazen met oor

Wanneer koop je dubbelwandige theeglazen met oor. Dat is de vraag die ik me stelde omdat dubbelwandige theeglazen met oor eigenlijk overbodig zijn. Het oor op een theeglas heeft namelijk een functie. Een theeglas is zo heet dat je deze niet kan vasthouden. Bij dubbelwandige glazen is dit niet het geval want deze blijven koel aan de buitenkant. Toch zie je veel mensen zoeken naar dergelijke dubbelwandige theeglazen met oor. Maar waarom? De voornaamste reden is dat het oor voor veel mensen zo lekker drinkt en dat ze er gewend aan zijn. Toch is en blijft het overbodig. Misschien vinden wij het oor zo leuk omdat het een beetje asymmetrisch is. Net als een moedervlekje in het gezicht kan dit een schoonheidsdingetje zijn. Wie het weet mag het zeggen. Ik vind het zelf ook wel lekker drinken maar mijn voorkeur blijft toch bij de dubbelwandige glazen zonder oor. Bovendien zijn dubbelwandige theeglazen met oor een standaard voor thee en daarom niet veel gebruikt voor andere dranken zoals koele limonade of misschien wel een milkshake. Ook zie een frisse salade er minder leuk uit in dubbelwandige theeglazen met oor. Hoe dan ook zijn dubbelwandige glazen een lust voor het oog met alle soorten dranken en zelfs sommige gerechten komen zeker tot hun recht.

Dubbelwandige glazen kopen

Waar koop je dan je dubbelwandige glazen? Dit een goede vraag om jezelf te stellen. Je wilt niet te veel geld uitgeven want goedkoop zijn ze nooit en de duurdere merken zijn niet per definitie betervan kwaliteit. Natuurlijk is er onderscheid in kwaliteit maar wees geen dief van je eigen portemonnee. Bij Teapottery.nl kun je kwalitatieve dubbelwandige glazen kopen zonder dat je te veel geld uitgeeft. Zij verkopen 2 verschillende modellen dubbelwandige glazen en dan uitgevoerd in alle maten. Van espressoglaasjes tot grote caffe latte glazen. Wij kunnen ook nog eens uit naam van Teapottery.nl een code aan je meegeven die 10% korting geeft op alle dubbelwandige glazen. De code is: “jamglas”. Uiteraard alleen de letters en niet de aanhalingstekens. Deze code kun je invoeren tijdens het betaalproces in hun webwinkel.

dubbelwandige theeglazen

Tea for one sets in alle soorten en maten

Tea for one sets is een begrip voor de theeliefhebber. Want ook in je eentje kun je heerlijk genieten van een vers kopje thee zonder dat je een grote pot zet. De tea for one sets bestaan uit een klein theepotje met kop en schotel en zijn door hun uiterlijk een leuke manier om jezelf te verwennen.

Tea for one sets kopen

tea for one setsEr bestaat een enorme markt voor deze tea for one sets  en daarom zijn ze te koop in heel veel verschillende kleuren, maten en soorten. Ook de materialen waarvan ze gemaakt worden loopt uiteen van porselein, keramiek en zelfs van glas zijn ze te vinden. Of je nou hele frisse kleuren wenst of room wit, er is altijd wel een setje te vinden.  Ik heb een tea for one set gekocht bij Teapottery. Een leuk setje die zelfs een naam heeft: Danja. Dit is een vrolijke tea for one, knal geel met 2 rode bloemen. dit tea for one setje bestaat dus uit een theepotje, kop en schotel. Gemaakt van keramiek door het merk Cha Cult. Dit merk maakt allerlei leuke theeartikelen zoals theezeefjes, theepotten en dus tea for one sets. De kwaliteit is prima en ze brengen heel regelmatig nieuwe modellen en decoraties uit. Het leuke hierbij is dat de decoraties van alle tea for one sets ook op theepotten en mokken staan. Dus er is ook een grote theepot met de naam Danja en grote theemokken. Wel zo leuk als niet alleen thee drinkt maar met gezelschap. De grote theepot is ook te koop met een theelicht gemaakt van keramiek en dezelfde opdruk als de theepot. De prijs van deze theepot of tea for one sets is ook heel schappelijk. De tea for one sets kosten € 20,95. en de grote theepot € 26,95. Ook de andere decoraties vallen in de zelfde prijsklasse

Grote theepot, theemok en een weegschaal van Plint

Plint grote theepot en theemokDe firma Plint uit Denemarken laat ons constant verbazen over de produkten die zij op de markt brengen. Ze springen altijd in op de laatste trends en de leukste items voor in de keuken en huiskamer. Wij kijken in dit artikel alleen naar de keukenartikelen zoals de grote theepot, theemok en keukenweegchaal. Het leuke van dit rijtje is dat ze uitgevoerd zijn in 8 verschillende kleuren. Zoals in de foto’s te zien is zijn de theepot, theemok en keukenweegschaal gemaakt in frisse natuurlijke kleuren. Onze favoriet zijn de pasteltinten. Maar voor de liefhebbers van de harde kleuren is er ook een hard rode en zwarte theepot, theemok en keukenweegschaal. De Plint theepot is er zelfs in een 1,5 liter versie en een 2,5 liter. Deze theepot is uitgevoerd met een roestvrijstalen theezeef voor het trekken van losse thee. Dus de echte theeliefhebber ziet hier zijn voordeel in.

Plint theemok

De theemok van Plint is lekker groot met een inhoud van 0,42 liter. Het gebruikte keramiek is van hoge kwaliteit en is met hand vervaardigd. Dit maakt iedere mok uniek. Het oor van de theemok is vrij dik en ligt fantastisch in de hand.

Grote theepot

Plint theepotDe Plint grote theepot is uitgevoerd in 2 maten maar onze voorkeur gaat uit naar de grote theepot. Omdat deze een inhoud heeft van 2,5 liter (wat je niet vaak tegenkomt) Kun je gemakkelijk voor meerdere personen thee zetten. Een echte familie theepot dus. Ook de theezeef is lekker ruim waardoor de losse thee alle ruimte heeft om lekker rond te zwemmen en het beste van zichzelf af te geven. Voor op de grote theepot zit een tweede handvat. Dit tweede handvat is handig bij het schenken met deze grote theepot.

Analoge keukenweegchaal

analoge keukenweegschaalAls je de keuken dan toch een beetje eenheid wilt gaan geven dan kun je gerust kiezen voor de Plint keukenweegschaal. Mede doordat de kleuren exact overeenkomen met de grote theepot en theemok geeft dit een uniek gezicht in de keuken. De kwaliteit van de analoge keukenweegschaal is ook hartstikke goed net als de grote theepot en theemok. Onze conclusie over de produkten van Plint is zeer positief. Echte aanraders!

 

Espressokopjes, espressokopjes en espressokopjes

Design espressokopjes

espressokopjesGekleurde espressokopjes, witte espressokopjes of espressoglaasjes, het maakt niet uit wat je kiest als het maar de perfecte omgeving biedt voor je espresso om optimaal te genieten. Naast de koffieboon en de machine is het kopje minstens zo belangrijk om het gewenste resultaat te bereiken. Dit kan alleen door het beste servies in huis te halen. Goed porselein geleid minder goed en moet daarom eerst voor verwarmd worden anders koelt de espresso te snel af als het contact maakt met het poselein. Dit is ook het voordeel dat porselein minder snel afkoelt. Toch is het belangrijk om de espressokopjes op de juiste temperatuur voor te verwarmen. Dit omdat de espresso kan verbranden in het kopje wanneer de espressokopjes te warm zijn. Ook wanneer de espressokopjes niet warm genoeg zijn zal de espresso te snel afkoelen waardoor de zuren sneller de kans krijgen om op te treden. Denk hierbij aan de bittere smaak die zich voordoet bij lauwe koffie.

Walkure espressokopjes

espressokopjes walkureEspressokopjes van merk Walkure worden in heel veel kleuren verkocht. Dus als je nooit de juiste kleur kopje hebt kunnen vinden dan is Walkure het merk dat je zoekt. Naast de vele kleuren is Walkure ook een merk dat staat voor kwaliteit. De aangebrachte kleuren zijn van zo’n hoge kwaliteit dat deze niet na een paar jaar vervagen. De kleuren blijven helder en vol. Het kopje hiernaast is het model Alta van Walkure. Alta is te herkennen aan het befaamde oortje. Dit oortje heeft zelfs al meerdere designawards gewonnen. Naast de espressokopjes is het Alta servies van Walkure ook beschikbaar in andere maten zoals cappuccinokopjes en koffiekopjes. Zelfs mokken en theeglazen zijn beschikbaar met dit herkenbare oortje.

Dubbelwandige espressoglaasjes

Dubbelwandige glazen espressokopjesDe glazen espressokopjes hebben een betere geleiding waardoor het moeilijk is om voor te verwarmen en bovendien de espresso te snel kan afkoelen. Tenzij je gebruikt maakt van dubbelwandige glazen espressokopjes. Deze hebben namelijk het voordeel van de isolerende werking van de dubbele wand. Door de stilstaande lucht heeft het een isolerende werking. Denk hierbij aan het dubbelglas in uw huis. Hierdoor duurt het afkoelen lang en zelfs zonder voorverwarmen blijft de espresso lang warm. Dus een betere oplossing wanneer er geen mogelijkheid is om te voorverwarmen. Daarnaast ziet een dubbelwandig glazen espressokopjes er waanzinnig leuk uit. Het is net als of de espresso zweeft in het luchtledige.

Italiaanse espressokopjes

Wilt u liever genieten van echte italiaanse espressokopjes dan is Ancap de beste optie. Ancap espressokopjes zijn gemaakt in Italië. Als vooraanstaand porseleinfabrikant is ancap in staat de hoogste kwaliteit af te leveren. Het leuke van de series die uitgebracht worden is dat ze allemaal door kunstenaars zijn ontworpen. Ieder jaar komen er ongeveer 2 of 3 series uit. Voor verzamelaars is het dan ook uitkijken naar de nieuwe serie. De laatste serie was Arlecchino, een vrolijke serie met veel kleur. Elke serie is verkrijgbaar in espressokopjes maar ook cappuccinokopjes. Hieronder staat de serie arlecchino afgebeeld.

espressokopjes

Theepotten – grote theepot, kleine theepot, met of zonder kleurtje…

Theepot

Een theepot is een heel persoonlijk item. Vooral de maat speelt een grote rol bij het uitzoeken van een nieuwe theepot. De eenzame theedrinker koopt over het algemeen een zeer kleine theepot met zeef of een tea for one. Een familie zal eerder een grote theepot kiezen zodat er maar 1 keer thee gezet hoeft te worden. De vormen veranderen al heel veel jaren maar toch blijft een theepot bestaan uit een handvat deksel en een tuit. Natuurlijk veranderen deze dingen weer van vorm en kleur maar het basisprincipe blijft bestaan. Door de jaren heen zijn er wel een aantal uitvindingen gedaan zoals een rvs theezeef die verwerkt is in de theepot zelf. Dit is het gevolg van de trend die gaande is van losse thee. De meeste mensen maken nog gebruik van theezakjes maar het aantal gebruikers van losse thee stijgt razend snel. Dit heeft als gevolg dat de producenten van theepotten ook de mogelijkheid moeten geven om gemakkelijk thee te trekken van losse thee. Wij hebben een aantal theepotten op een rijtje gezet die geschikt zijn voor het zetten van losse thee.

theepotten met zeef

De bovenstaande theepotten zijn ook beschikbaar in een extra grote versie van wel 2,5 liter. Zoals op het plaatje te zien is zijn deze potten allemaal uitgerust met een rvs theezeef. In onze ogen de ideale theepot voor het zetten van losse thee.

Leuke theepotten

Omdat er zoveel verschillende theepotten bestaan hebben wij een selectie gemaakt van de meest uitzonderlijke exemplaren. Bij Teapottery.nl kwamen we de meest hilarische modellen tegen zoals een broodrooster theepot en een caravan. Uiteraard kan de computer ook niet ontbreken. Op de website van Teapottery.nl zijn een heleboel verschillende modellen te vinden

Theepot in de vorm van een caravanTheepot in de vorm van een broodrooster

Tea for one

.Tea for one is echt een begrip geworden voor een setje dat bestaat uit een theepotje,theekopje en een schotel. Soms ook nog uitgevoerd met een theezeef. De tea for ones zijn zo populair dat er een enorm arsenaal bestaat aan kleuren en decoraties. Van heel speels tot strak en abstract. Voor ieder wat wils. Hieronder een staan een paar voorbeelden van tea for one theepotjes. Naast de decoraties is het belangrijk te kijken naar de gebruikte materialen. Meestal zijn de tea for ones gemaakt van keramiek of porselein.

tea for onetea for one

Gelukkig mag iedereen zelf bepalen wat zijn of favoriet is. Juist door de verschillende smaken en meningen worden er meer en meer designs en vormen bedacht. Dat is maar goed ook want wie wil nou een theepot met zeef die bij de buren ook op tafel staat. U toch ook niet.

Citruspers van cilio – 7 kleuren – handmatig en professioneel

Cilio citruspers

Cilio citruspers sinaasappelpersIs het niet een prachtig gezicht? Een echte professionele citruspers in de keuken. Cilio maakt nu wel hele speciale modellen. Zelf ben ik een dagelijkse sapdrinker. Het makkelijkst is dan om in 1 keer voor 2 dagen de persen. Dat is met deze pers in een handomdraai gedaan. Toch gebruik ik hem zo vaak dat een vaste plek in de keuken geen gek idee is. Als je dan toch een pers in de keuken zet neem dan een mooie. Dus zoek je een unieke pers die toch voldoet aan alle eisen. Het unieke is dat de citruspers in 7 verschillende kleuren verkrijgbaar is. Voor ieder een kleurtje. Natuurlijk is zijn er ook 2 rvs modellen. 1 in hooglgans en een mat. Maar waarom nou deze handmatige pers als er ook een elektrische variant is. Dat zal ik even uitleggen.

Handmatige citruspers

De bekende elektrische citruspersen hebben een draaiend element waardoor het sap wel uitde cellen geperst word maar ook het vlees stuk getrokken zal worden. Dit brengt als nadeel dat er een bittere smaak aan de sinaasappelsap komt. Daarnaast blijft een heldere sap over als het vlees heel blijft. Dus het voordeel van persen met de cilio citruspers is dus dat de sinaasappel niet ronddraait maar alleen recht naar beneden geperst kan worden zonder dat er iets draait onder de sinaasappel. Daarom gebruik je voor de lekkerste sinaasappelsap dus deze handmatige pers. Bovendien is deze citruspers makkelijker schoon te maken dan de ouderwetse citruspersen.

Ook in gebruik is deze citruspers erg makkelijk. Door de massieve stalen voet met zuignapjes blijft hij staan als een huis. Omdat er wel veel kracht gezet wordt op de sinaasappel moet het apparaat wel stevig staan. Zorg dus wel voor een gladde ondergrond anders werken de zuignappen niet goed.

Cilio professionele citruspers oranjeProfessionele handmatige citruspers cilio groen Professionele handmatige citruspers cilio rvsHandmatige citruspers rvs