Waterkoker theepot in 1 – Geniaal!

Waterkoker theepotWaterkoker en theepot in 1. Hoe handig wil je het hebben. Heel veel mensen gebruiken iedere dag een waterkoker en ook een kopje thee is over het algemeen een dagelijks genot. Dus waarom niet deze twee combineren in een leuke elektrische waterkoker theepot? Zonder de zeef is dit een gewone waterkoker die van alle gemakken is voorzien en kan daarbij ook als theepot worden gebruikt.

Hoe werkt de waterkoker theepot?

Eigenlijk werkt het als een gewone waterkoker maar wanneer de theezeef erin zit komt er een leuke functie bij. De theezeef zit aan een pijpje vast die helemaal naar onderin de pot gaat. Het water gaat door dit pijpje naar boven en wordt door een waterverdeler over de thee verspreidt. Dit proces blijft zich 6-7 minuten herhalen tot je thee klaar is. Daarna schakelt de waterkoker theepot automatisch uit. Op deze manier kun je niet vergeten dat je thee uit het water moet en voorkom je een veel te sterke thee. Als je vindt dat de thee nog niet sterk genoeg is kun je hem nog een keer aanzetten. Ook het schoonmmaken is een fluitje van een cent. De theezeef is gemakkelijk uit de waterkoker / theepot te verwijderen en leeg te gooien in de prullenbak. Daarna kun je de zeef afspoelen met water of in de vaatwasser plaatsen.

Theepot ook voor koffie geschikt

Anders als voor thee kun je deze waterkoker ook voor het zetten van koffie gebruiken. Omdat de zeef een heel fijne structuur heeft kun je de koffie ook in het filter plaatsen. Op deze manier zal de koffie net als in een filterapparaat langzaam doorlopen. Het enige nadeel (heb ik niet getest dus weet ik niet zeker) is dat de smaak van je koffie aan het apparaat gaat zitten. Dit is niet fijn als je alleen heet water nodig hebt. Voor thee is dit geen probleem. Er blijft geen theesmaak achter in de waterkoker. (Dit heb ik wel getest)

De prijs van de waterkoker theepot is ook erg schappelijk. Voor maar € 27,95 kun je hem kopen bij Teapottery.nl

This entry was posted in Alles.

Geef een reactie